Pridružite se sortiranju vune na Treskavcu 11. studenog

  Pridružite se sortiranju vune na Treskavcu 11. studenog

  Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u sortiranju ovčje vune na Treskavcu, Krk u subotu 11. 11. 2023.

  Nemamo još puno vremena do otpreme vune na daljnju preradu, a imamo još jedan puni kontejner na pretovarnoj stanici Treskavac.

  Već treću godinu, Zadruga prikuplja krčku vunu na Prikupnoj stanici i skladištu za vunu PZ Otok Krk u sklopu Treskavca. Zadruga organizira daljnju upotrebu vune u poljoprivredi, građevinarstvu i tekstilnoj preradi. Time se iz okoliša uklanja slabo razgradiva sirovina koja je ozbiljni ekološki problem i omogućuje njeno recikliranje.

  Najviše smo ponosni na našu limitiranu kolekciju od 100% vune krčke ovce (tzv. krčke pramenke). Proizvodi se već dvije godine bez korištenja štetnih kemikalija i bez dodanih boja.

  Kako bi tu vunu u što većoj mjeri upotrijebili za izradu naše Eko pređe, potrebno ju je što prije sortirati i očistiti. Našim mukama, osim količine vune, prirododaju i mnogobrojni čičci i vegetacija koji su se u nju zapleli.

  Pozivamo Vas da nam se pridružite kad možete i pomognete nam na makar nekoliko sati! Saznat ćete kako se sortira vuna i steći dojam o koliko truda ide u proizvodnju vunenih proizvoda - sve uz glazbu i dobro društvo!
   
  Za sudjelovanje potrebna vam je stara roba, zatvorene cipele, vrtne rukavice (ako ih imate) i boca s dovoljno tekućine. Oko prijevoza se možemo dogovoriti!
   

  Kako bi se znali prirpemiti, molimo nazovite +385 91 603 0283, ili pišite u inbox na https://www.facebook.com/poljoprivrednazadrugaotokkrk1/ ili na

  Veselimo se družiti s vama!