Sudjelovali smo na Europskom kongresu poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga

  U Šibeniku je 12. - 14. listopada održan Europski kongres poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga, organiziran od strane europske krovne organizacije poljoprivrednika - "COPA" te europske krovne organizacije poljoprivrednih zadruga - "COGECA". 

  Domaćin ovogodišnjeg skupa bila je Hrvatska poljoprivredna komora, koja je podržala i sudjelovanje Zadruge, koju je na Kongresu predstavljala upraviteljica.

  Kroz dva dana zanimljivih panela raspravljalo se o temama utjecaja ruske agresije i rastuće inflacije na europsku poljoprivredu, potrebama europskih poljoprivrednika, te zahtjevima za većom održivosti poljoprivrednih gospodarstava. Kao odgovore na ove probleme prvenstveno su spominjane digitalizacija poljoprivrede i prelazak na ekološke inpute umjesto konvencionalnih, dok smo s naše strane upozorili i na potrebu za povećanjem agrobioraznolikosti na poljoprivrednim imanjima, te stavljanjem većeg fokusa na miješana poljoprivredna imanja koja imaju veću samoodrživost te su otpornija na vremenske nepogode i tržišne šokove.

   

  View the embedded image gallery online at:
  https://pz-otok-krk.hr/novosti#sigProId0ae1b234ef

   


  Održane dvije edukacije na temu korištenja ovčje vune u poljoprivredi

  U suradnji s udrugom Moj Otok te Zadarskom Županijom i Gradom Novalja, održali smo dva predavanja na temu korištenja ovčje vune u poljoprivredi.

  Prva edukacija održana je u Zadru 26. rujna, a druga u Novalji 6. listopada 2022. godine. 

  Na edukacijama se predstavilo različite mogućnosti korištenja vune: kao malč, gnojivo, bio-aktivator, supstrat, itd. 

  Predstavili smo i rad naše Zadruge unutar ove tematike, dosadašnje uspjehe te buduće planove.

  Drago nam je što su se edukacijama odazvali različite skupine građana: ovčari, pletilje, poljoprivrednici, predstavnici nevladnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša, ali i predstavnici regionalne i lokalne samouprave, što je doprinjelo zanimljivim raspravama.

  Ako i vi želite saznati više o korištenju vune u poljoprivredi svakako pogledajte videe na ovu temu na našem Youtube kanalu ili nas pozovite da održimo radionicu i u vašemu mjestu, rado ćemo se odazvati!

   

  View the embedded image gallery online at:
  https://pz-otok-krk.hr/novosti#sigProIde4e8ea5e23


  Stranica 1 od 2

  Trg bana Josipa Jelačića 5 - 51500 - Krk

     +385 91 603 0283

    

  © 2022. znaor.com