Na Skupštini Zadruge održanoj 6. travnja 2022. kao nova upraviteljica Zadruge izabrana je Karla Škorjanc, mag. održive poljoprivrede, dosadašnja pomoćnica upravitelja.

Želimo joj nastavak uspješnog rada i svu sreću na novoj poziciji!

 

 

U dubokoj tuzi javljamo da nas je 3. veljače u 50. godini života napustio naš upravitelj Valerij Jurešić.

Valerij je na mjestu upravitelja bio od prosinca 2019. godine i u to kratko vrijeme je napravio nevjerojatno puno za unapređenje rada zadruge. Za njegova mandata zadruga je radila na poboljšanju stanja poljoprivrede i pregovaračke moći poljoprivrednika jednako za sve poljoprivrednike otoka Krka.

Valerij je uzimao od svojeg slobodnog vremena da bi odlazio na sastanke s ministarstvima i objašnjavao problem alohtone divljači na Krku, ugovorio prikupljanje vune, stvarao partnerstva i podupirao različite projekte kojima se pomaže malim poljoprivrednicima izgradnjom infrastrukture i valorizacijom njihovog rada za očuvanje bioraznolikosti.

Borio se i kad bi svi drugi odustali, vidio potencijal kojeg nitko drugi nije vidio ili nije imao snage realizirati. Bio je nepresušno vrelo znanja o našem kraju i njegov savjet uvijek bi zaokružio svaki pothvat.

Valerijev prerani odlazak ostavlja nas u trenutku kad smo imali tisuće novih ideja i planova. Tužni smo jer neće dočekati pldoove svog predanog rada, ali ćemo dati sve od sebe da nastavimo istom putanjom, zahvalni za sve snažne temelje koje je postavio.

Prodaja proizvoda biti će prekinuta do daljnjega te ćemo na vrijeme obavijestiti o promjenama.

 Krajem srpnja smo uspješno izvezli više od 3 tone vune koju smo sakupili ovog ljeta od ovčara s cijeloga otoka Krka.

 Postali smo ponosni dobavljači starih ovaca za „restorane za supove“ na Cresu! 

Nakon brojnih godina u kojima se nije moglo uredno kupiti otočku janjetinu pripravnu za prehranu otvorena je prva otočka klaonica.

Naša je vuna pronašla put do školskog vrta Waldorfske škole u Rijeci, koja u kurikulumu ima vrtlarstvo kao obvezni predmet.

Uz subvenciju Grada Krka i otočkih općina Malinska-Dubašnica, Vrbnik, Punat i Baška, te u suradnji s krčkim komunalnim poduzećem Ponikve eko otok Krk, od listopada 2020.