Dragi svi,
kao što se i dalo naslutiti po našoj smanjenoj aktivnosti u posljednjih nekoliko mjeseci, zbog financijskih poteškoća u poslovanju zadruge na posljednjoj Skupštini zadruge odlučeno je da će se Poljoprivredna zadruga Otok Krk raspustiti.
9. svibnja 2024. uputili smo se zajedno s kolegama iz udruge BIOM te Javne Ustanove Priroda, našim partnerima na projektu LIFE SUPport, u potragu za savršenom lokacijom za novo hranilište za bjeloglave supove na Krku.
Dragi podržavatelji, trenutno se nalazimo u financijskim poteškoćama i pokušavamo sakupiti novce kako bi uspjeli isplatiti plaće radnicama i zatvoriti sva potraživanja.Iz tog razloga imamo rasprodaju na webshopu te ćemo webshop po isteku zaliha zatvoriti, a najkasnije do 30. lipnja.
Savjetodavna služba u suradnji s PZ Otok Krk organizira strukovno osposobljavanje za poljoprivrednike: Intervencija 78.01. - 5.8. - Osnivanje i upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom - Poduzetništvo žena u ruralnom području.
18.-19. travnja u kongresnoj dvorani hotela Palace Bellevue u Opatiji održana je radionica "Najbolje prakse u primjeni EU sanitarnih propisa u zaštiti prirode". Organizatori radionice bili su naši partneri na EU projektu LIFE SUPport, međunarodna organizacija Vulture Conservation Fund sa sjedištem u Nizozemskoj.
U četvrtak, 11. travnja održana je u Zagrebu nacionalna provedbena radionica iz programa Interreg Dunav koju je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.
U Općini Majur se povodom međunarodnog dana Vune u subotu, 13. travnja 2024. godine održao II. Festival vune, u sklopu kojeg se ove godine održala i konferencija „Vuna kao pokretač razvoja Pametnog sela“, financirana sredstvima Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike. Konferencija je nastavak aktivnosti koje Općina Majur provodi već nekoliko godina, a PZ Otok Krk je u svojstvu partnera konferencije ponovno bila pozvana u ovu malu, ali vrlo aktivnu općinu, kao primjer dobre prakse na razini RH.
Od 2. - 5. travnja sudjelovali smo na uvodnom sastanku i studijskom posjetu EU projekta "Socially Responsible Slow Food Tourism in the Danube Region -SReST" (Društveno odgovoran "slow food" turizam u dunavskoj regiji), s čijom smo provedbom počeli početkom ove godine.
Stranica 1 od 5