UVJETI PRODAJE PUTEM INTERNET TRGOVINE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE OTOK KRK

   

  1. OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

   

  Nositelj svih prava na internet stranici www.pz-otok-krk.hr  je Poljoprivredna zadruga Otok Krk (U daljnjem tekstu: PZOK). PZOK putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Web shop. Korištenjem usluge Web pz-otok-krk.hr smatra se da su kupci u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda putem Web shopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između kupca i Web shopa, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

  Pružatelj usluge internet prodaje putem Web shopa je Poljoprivredna zadruga Otok Krk, Trg bana Josipa Jelačića 5, 51 500 Krk, OIB: 90725949323

  Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim Vašim pravima i obvezama.

  PZOK pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

  PZOK pridržava pravo promjene sadržaja koje je sastavni dio Web shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

  PZOK pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Web shop u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

  Korištenje usluga Web shopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web shop od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a PZOK ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

  Web shop se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na pz-otok-krk.hr. Web shop zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

  Web shop ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

   


   

  2. UVJETI PRODAJE

   

  I) Naručivanje proizvoda i trenutak sklapanja ugovora

  Glavne karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

  Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a, te trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.

  Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

  Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine: gotovinom kod preuzimanja, virmanskom uplatom ili kreditnom/debitnom karticom.

  Narudžba se smatra zaprimljenom:

  • u slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom putem Web shopa: u trenutku kada pz-otok-krk.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe
  • u slučaju plaćanja virmanskom uplatom i gotovinom u trenutku kada pz-otok-krk.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

  U trenutku kada je narudžba zaprimljena, PZOK će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena, odnosno da je proizvod uspješno naručen.

  Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, preporuča se provjera:

  • datoteke za neželjenu poštu u e-mail korisničkom računu
  • popunjenosti ulazne pošte i nemogućnosti primanja nove

  U slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom putem Web shopa ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada pz-otok-krk.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada zaposlenik PZOK prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.

  U slučaju plaćanja virmanskom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada PZOK zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

  II) Način i postupak plaćanja

  Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

  a) Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom. Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: Maestro, MasterCard ili Visa.

  b) Plaćanje općom uplatnicom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Web shop prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku.

  c) Plaćanje internet bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Web shop prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

  d) Plaćanje gotovinom. Nakon potvrde narudžbe, Web shop prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja gotovinom prilikom dostave proizvoda.

  III) Dostava i uvjeti dostave

  Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave. Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda. Dostava je besplatna na otoku Krku te širem riječkom području za narudžbe iznad 100 kn. Dostava ispod 100kn na Krku i širem riječkom području iznosi 20 kn. Cijena za ostatak Republike Hrvatske je fiksna i iznosi 30,00 kn bez obzira na težinu, volumen ili adresu kupca. Za sve narudžbe iznad 500 kn, dostava je besplatna.

  Rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na području Otoka Krka i šireg riječkog područja je sljedeći radni dan, a u ostatak Hrvatske je 3 radna dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom. Dostava na otoke vrši se unutar 5 radnih dana.

  Za slanje pošiljaka u inozemstvo (EU), nije dostupna mogućnost plaćanja pouzećem i obavezno je plaćanje narudžbe karticama ili virmanom. Minimalna cijena paketa koji se šalje u inozemstvo je 500kn, ne uključujući cijenu dostave. Cijena dostave za pojedinu pošiljku naplaćuje se fiksno, prema zoni zemlje u koju se paket šalje, bez obzira na veličinu (dimenzije i težinu) paketa. Dostava na otoke vrši se unutar 7 radnih dana.

  U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

   


   

  3. POVRAT I REKLAMACIJE (PRIGOVORI)

   

  Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne može oštetiti.

  Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah je dužan uputiti reklamacije jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

  Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen.

  Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti PZOK, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

  U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju PZOK i to e-mailom na , dok je PZOK dužna u roku od 15 dana odgovoriti od dana zaprimanja prigovora sukladno čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača.

  Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

  U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

  PZOK prihvatiti će povrat reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije troška zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi PZOK.

   


   

  4. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

   

  Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

  Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
  • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

  Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na , u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. Preuzmite Obrazac za jednostrani raskid ugovora

  Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

  Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, PZOK se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primila, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada PZOK roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

  Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

  Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

  Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

  Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

   


   

  5. ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI

   

  Web shop se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika Web shop te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Web shop može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Web shopu.

  Web shop će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Web shopa. Web shop prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe Web shopa bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

  Web shop ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Web shop za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

   


   

  IZJAVA O SIGURNOSTI INTERNETSKE KUPOVINE

   

  Autorizacija i naplata kreditnih kartica na Web shopu PZOK izvedena je korištenjem RBA "eToMiTreba" usluge za procesiranje kreditnih kartica. e-ToMiTreba!! je usluga RBA koja omogućava elektroničku trgovinu uz prihvat MasterCard i Visa kartica prema najvišim svjetskim standardima sigurnosti. Proces naplate kreditnih kartica osiguran je SSL (Secure Socket Layer) protokolom.

  Internetska kupovina sigurna je zahvaljujući primjeni tzv. 3D sigurnosnih standarda propisanih od strane Visa Internationala (Verified by Visa) i MasterCard Worldwide (MasterCard Secure Code). 3D Secure svjetski je sigurnosni standard koji omogućava autentifikaciju korisnika kartice.

  RBA e-ToMiTreba!! rješenje koristi SSL kriptiranje s 2048 bitnim ključem, osiguravajući visok stupanj tajnosti podataka i sigurnosti koju želimo omogućiti i korisnicima Web shopa PZOK.


  RBA logoeToMiTreba  Visa MasterCard Maestro  mastercard securecode verified by visa


  Trg bana Josipa Jelačića 5 - 51500 - Krk

     +385 91 603 0283

    

  © 2022. znaor.com