OPĆI UVJETI POSLOVANJA WEB TRGOVINE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE OTOK KRK

   

  1. OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

  Opći uvjeti poslovanja web trgovine Poljoprivredne zadruge Otok Krk (dalje u tekstu: Uvjeti) su sastavljeni sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, odredbama Zakona o obveznim odnosima, odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka – Uredbe (EU) 2016/679, te odredbama Zakona o elektroničkoj trgovini.

  Nositelj svih prava na internet stranici www.pz-otok-krk.hr je Poljoprivredna zadruga Otok Krk (dalje u tekstu: PZOK) sa sjedištem u Krku (Trg bana Josipa Jelačića 5, 51 500 Krk), OIB: 90725949323, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod MBS: 040232886, Upraviteljica Zadruge: Karla Škorjanc. Kontakt telefon za prodaju: +385 91 603 0283, e-mail: .

  PZOK putem web stranice pruža informacije o proizvodima, uslugu internet prodaje putem svog servisa – web trgovine, te organiziranje dostave prodanih proizvoda.

  Pristupanjem web stranici PZOK i korištenjem usluge web trgovine smatra se da su kupci u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda putem web trgovine te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između kupca i web trgovine, a smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

  Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima i da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim Vašim pravima i obvezama.

  PZOK pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

  PZOK pridržava pravo promjene sadržaja koje je sastavni dio web trgovine u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

  PZOK pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge web trgovine u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

  Korištenje usluga web trgovine odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje web trgovine od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljeno, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a PZOK ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

  Web trgovina se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.pz-otok-krk.hr. Web trgovina zadržava pravo pogreške u cijeni, opisu i slici proizvoda.

  Web trgovina ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

  Svi sadržaji objavljeni na ovom web podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web i sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

   

  2. UVJETI PRODAJE

  I) Naručivanje proizvoda i uvjeti sklapanja ugovora o kupoprodaji

  Glavne karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci su naznačeni uz svaki proizvod.

  Zakonom propisana minimalna starosna dob za kupovinu i konzumaciju alkoholnih pića u RH je 18 godina. Ako niste punoljetni, ne ulazite u web trgovinu na ovoj stranici.

  Cijena proizvoda istaknuta u web trgovini je maloprodajna s uključenim PDV-om i predstavlja poziv kupcima za kupnju proizvoda. Iskazani popusti na pojedine proizvode vrijede do isteka zaliha.

  Cijena i količina proizvoda te trošak dostave vidljivi su u košarici za kupnju u trenutku predaje narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u eurima (€) i hrvatskim kunama (kn). U sve cijene je uračunat PDV.

  Proizvodi se naručuju unosom količine proizvoda i odabirom na ikonu "KUPI", korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom izrade korisničkog računa. 

  Nakon odabiranja proizvoda i unosa neophodnih podataka za izvršenje narudžbe potrebno je potvrditi svoju suglasnost s Uvjetima koji čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji.

  Radnje koje su izvršene i potvrđene prilikom procesa registracije i izrade narudžbe smatraju se pravno obvezujućim, te sukladno ovim Uvjetima predstavljaju sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web trgovine. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

  U slučaju da je zbog greške od strane PZOK u web trgovini istaknuta pogrešna cijena proizvoda, isti nije obvezan kupcu isporučiti naručeni proizvod pod nepovoljnim uvjetom, te će kupcu biti ponuđeno da kupi proizvod po ispravnoj cijeni.

  Račun za kupljene proizvode će se dostaviti kupcu u paketu zajedno s proizvodima, a u slučaju potrebe za R1 računom potrebno je odabrati tu opciju prilikom popunjavanja narudžbe putem web trgovine.

  Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine: gotovinom kod preuzimanja, virmanskom uplatom ili kreditnom/debitnom karticom.

  Narudžba se smatra zaprimljenom:

  U slučaju plaćanja kreditnom/debitnom karticom putem web trgovine ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kad web trgovina dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe i kad zaposlenik PZOK prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.

  U slučaju plaćanja virmanskom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada PZOK zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

  U trenutku kada je narudžba zaprimljena, PZOK će elektronskim putem obavijestiti kupca na e-mail adresu koja je upisana prilikom davanja narudžbe o tome da je narudžba zaprimljena, odnosno da je proizvod uspješno naručen.

  Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, preporuča se provjera:

  • datoteke za neželjenu poštu u e-mail korisničkom računu
  • popunjenosti ulazne pošte i nemogućnosti primanja nove

  Ukoliko zbog izvanrednih okolnosti PZOK nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, isti bezuvjetno zadržava pravo odbijanja primljene narudžbe, o čemu će obavijestiti kupca putem e-maila.

  II) Način i postupak plaćanja

  Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

  a) Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom. Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: Maestro, MasterCard ili Visa.

  b) Plaćanje općom uplatnicom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, web trgovina prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku.

  c) Plaćanje internet bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, web trgovina prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

  d) Plaćanje gotovinom. Nakon potvrde narudžbe, web trgovina prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja gotovinom prilikom dostave proizvoda.

  III) Dostava i uvjeti dostave

  Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave. Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda. Dostava je besplatna na otoku Krku te širem riječkom području za narudžbe iznad 50€. Dostava za narudžbe s vrijednošću manjom od 50€ na otoku Krku i širem riječkom području iznosi 4€. Cijena za ostatak Republike Hrvatske je fiksna i iznosi 4,75€ bez obzira na težinu, volumen ili adresu kupca. Za sve narudžbe iznad 80€ dostava je besplatna.

  Za slanje pošiljaka u inozemstvo (EU), nije dostupna mogućnost plaćanja pouzećem i obavezno je plaćanje narudžbe karticama ili virmanom. Minimalna cijena paketa koji se šalje u inozemstvo je 80€, ne uključujući cijenu dostave. Cijena dostave za pojedinu pošiljku naplaćuje se fiksno, prema zoni zemlje u koju se paket šalje, bez obzira na veličinu (dimenzije i težinu) paketa. 

  Rok isporuke proizvoda je unutar pet radnih dana od dana zaprimanja narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od trideset dana. U slučaju potrebe dužeg čekanja kupci će biti obaviješteni putem e-maila. Ukoliko kupac nije naveo e-mail adresu, o navedenom će biti obaviješten telefonskim putem.

  Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će obavijestiti kupca, koji može prihvatiti ili otkazati isporuku ostalih proizvoda.

  U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, pošiljatelj će o tome odmah obavijestiti kupca putem e-maila.

   

  3. REKLAMACIJE (PRIGOVORI) I POVRAT

  Kupac ima pravo pismene reklamacije ili prigovora proizvoda prodavatelju zbog postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu u zakonskom roku sukladno odredbi čl. 422. st. 1. Zakona o obveznim odnosima.

  Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

  Naručeni proizvodi pakirani su na način da se paket uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne može oštetiti.

  Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja transportne ambalaže i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti primiti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke kupac potvrđuje da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja transportne ambalaže. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen.

  Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti PZOK, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

  Kupac provjerava ispravnosti narudžbe te je dužan usporediti primljene artikle s računom i, u slučaju da naručeni proizvod nedostaje, pravodobno obavijestiti prodavatelja.

  Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, kupac može svoje pismene prigovore uputiti PZOK putem e-maila na: ili poštom na adresu Poljoprivredna zadruga Otok Krk, Trg bana Josipa Jelačića 5, 51 500 Krk. PZOK je dužna u roku od 15 dana odgovoriti od dana zaprimanja prigovora sukladno čl. 10. st. 6. Zakona o zaštiti potrošača.

  Kupac ima pravo na povrat robe nakon zaprimanja prigovora u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • isporuka robe s nedostatkom koji nije nastao u transportu

  U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

  PZOK će prihvatiti povrat reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, PZOK u cjelosti snosi trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom ili će vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod, zajedno s troškovima dostave.

  Reklamacija će se smatrati utemeljenom ako se pregledom proizvoda, a ako je neophodno potrebno i posebnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima i Zakona o zaštiti potrošača.

  U slučaju da reklamacija nije utemeljena (npr. nepravilno održavanje proizvoda), te se prigovor kupca odbije kao neosnovan, isti snosi trošak povrata proizvoda povodom reklamacije i trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na njegovu adresu.

   

  4. PRAVO KUPCA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI

  Kupac ima pravo sukladno odredbama čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača bez navođenja razloga raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od četrnaest dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

  Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
  • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

  Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava volju da raskine ugovor o kupoprodaji poslane na email adresu:  ili poštom na adresu Poljoprivredna zadruga Otok Krk, Trg bana Josipa Jelačića 5, 51 500 Krk, zajedno s originalnim računom, u kojoj će navest će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

  Preuzmite Obrazac za jednostrani raskid ugovora u Word formatu

  Prodavatelj će dostaviti kupcu potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora o kupoprodaji bez odgađanja elektroničkom poštom ili telefonom.

  Popunjeni obrazac kupac može dostaviti u paketu zajedno s proizvodom koji vraća o svom trošku na adresu: Poljoprivredna zadruga Otok Krk, Trg bana Josipa Jelačića 5, 51 500 Krk.

  U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora o kupoprodaji, a kupac je sukladno odredbama članka 84. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača dužan primljenu robu vratiti o svom trošku bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada je kupac obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.

  Proizvod za koji kupac koristi pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji ne smije biti korišten i mora se nalaziti u originalnoj ambalaži.

  Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je uslijed isprobavanja proizvoda došlo do umanjenja vrijednosti proizvoda, po primitku vraćenog proizvoda će prodavatelj izvršiti procjenu stanja proizvoda prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će postotak povrata novca eventualno biti isplaćen. U takvim situacijama će prodavatelj kontaktirati kupca i pokušati dogovoriti najprihvatljivije rješenje za obje strane.

  Uz uvjet da je kupac u roku od četrnaest dana od dana kada je obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor prethodno izvršio svoju obvezu povrata isporučenog proizvoda, PZOK se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primila, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad roba bude vraćena PZOK ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

  Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata za proizvod koji se vraća. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

   

  5. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA I PRIVATNOST

  PZOK će osobne podatke kupaca web trgovine korisitit sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka – Uredbe (EU) 2016/679. Svi djelatnici PZOK odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

  PZOK se obvezuje poštivati privatnost korisnika web trgovine te će osobne podatke sakupljati i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Web trgovina PZOK može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi web trgovini.

  Kupnjom u web trgovini kupac daje suglasnost da prodavatelj, PZOK, prikuplja i obrađuje podatke navedene u obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju kupoprodajnog ugovora odnosno isporuku naručenih proizvoda.

  Suglasnost za obradu podataka kupac daje u svrhu obrade i isporuke naručenih proizvoda, informativne svrhe i svrhe promocije proizvoda, s napomenom da prodavatelj prikuplja samo nužne osobne podatke kupaca koje isti daju prilikom procesa registracije i izrade narudžbe, te jamči da isti nikada neće biti dani na uvid ili uporabu trećim stranama bez privole kupca.

  Web trgovina će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza i što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika, kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga web trgovine. Web trgovina prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe web trgovine bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

  Kupac i registrirani korisnik web trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za korištenjem i obradom podataka ostavljenim u obrascu narudžbe. Povlačenjem suglasnosti u cijelosti korisnički račun kupca i/ili registriranog korisnika biti će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Kupac i/ili registrirani korisnik može u svakom trenutku zatražiti brisanje ili izmjenu svojih osobnih podataka iz baze putem elektroničke pošte.

  Zahtjev za brisanje ili izmijenom osobnih podataka kupac i/ili registrirani korisnik šalje na e-mail adresu: .

  Koordinatorica za zaštitu podataka u PZOK je Karla Škorjanc - Upraviteljica, a istu možete kontaktirati na telefon: +385 91 603 0283.

  Web trgovina ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Web trgovina za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

   

  IZJAVA O SIGURNOSTI INTERNETSKE KUPOVINE

  Autorizacija i naplata kreditnih kartica na web trgovini PZOK izvedena je korištenjem RBA "eToMiTreba" usluge za procesiranje kreditnih kartica. e-ToMiTreba!! je usluga RBA koja omogućava elektroničku trgovinu uz prihvat MasterCard i Visa kartica prema najvišim svjetskim standardima sigurnosti. Proces naplate kreditnih kartica osiguran je SSL (Secure Socket Layer) protokolom.

  Internetska kupovina sigurna je zahvaljujući primjeni tzv. 3D sigurnosnih standarda propisanih od strane Visa Internationala (Verified by Visa) i MasterCard Worldwide (MasterCard Secure Code). 3D Secure svjetski je sigurnosni standard koji omogućava autentifikaciju korisnika kartice.

  RBA e-ToMiTreba!! rješenje koristi SSL kriptiranje s 2048 bitnim ključem, osiguravajući visok stupanj tajnosti podataka i sigurnosti koju želimo omogućiti i korisnicima web trgovine PZOK.


  RBA logoeToMiTreba  Visa MasterCard Maestro  mastercard securecode verified by visa


   

  Politika privatnosti

   

  PZOK poštuje pravo na zaštitu osobnih podataka kao temeljno pravo zaštitu legitimnih interesa pojedinca u svrhu sprječavanje i sankcioniranje zlouporaba osobnih podataka. PZOK će osobne podatke korisnika i kupaca web trgovine korisitit isključivo sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka – Uredbe (EU) 2016/679. 

  Kupci su putem Općih uvjeta poslovanja i Politike privatnosti PZOK informirani o tome kako prikupljamo i koristimo osobne podatke te kako te postupke mogu nadzirati i ostvarivati svoja prava. Poveznica o politici privatnosti i zaštiti privatnih podataka se nalazi na dnu svake stranice PZOK i dostupne su na uvid prilikom registracije i slanja narudžbe u web trgovini.

  Suglasnost za obradu podataka kupac i/ili registrirani korisnik daje u svrhu obrade i isporuke naručenih proizvoda, informativne svrhe i svrhe promocije proizvoda, s napomenom da prodavatelj prikuplja samo nužne osobne podatke kupaca koje isti daju prilikom procesa registracije i izrade narudžbe, te jamči da isti nikada neće biti dani na uvid ili uporabu trećim stranama bez privole korisnika. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

  Za realizaciju narudžbe su nam potrebni ovi Vaši podaci: ime i prezime, adresa, e-mail adresa i broj telefona te, ako ste tvrtka, OIB.

  Korisnik/kupac je suglasan da mu na periodičkoj bazi šaljemo infomacije o našim aktivnostima i promocijama proizvoda.

  Koordinator za zaštitu podataka PZOK: Karla Škorjanc, Upraviteljica Zadruge

  Za prikupljanje i obradu osobnih podataka kupaca odgovornost snosi:

  Poljoprivredna zadruga Otok Krk
  Trg bana Josipa Jelačića 5
  51500 Krk
  E-mail:
  Telefon: +385 91 603 0283

  Kupac i/ili korisnik web trgovine PZOK ima pravo u svako doba biti informiran o postupanju s osobnim podacima i uputiti zahtjev za ostvarivanje svojih prava. Zahtjev za brisanje (cjelovito ili djelomično) ili izmijenom osobnih podataka, kao i sva pitanja vezano za prava o zaštiti privatnosti, kupac i/ili registrirani korisnik šalje na e-mail adresu: .

  Svi podaci trebaju biti točni i ažurirani. PZOK ima dužnost zaštititi informatičke sustave od neovlaštenog i nezakonitog pristupa, nedozvoljene obrade osobnih podataka, kao i od slučajnog gubljenja i uništenja.

  Posebno napominjemo da sukladno odredbama Zakona o trgovini zabranjena prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

  Svi se podaci o kupcima i korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

  Primatelji osobnih podataka

  U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, podatke kupaca i registriranih korisnika dostavljamo sljedećim partnerima:

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
  • Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea
  • Pružatelji softwareskih usluga u oblaku
  • Pružatelji usluga naplate i banke
  • Dobavljači i izvođači radova
  • Prava ispitanika

  Prava korisnika

  Osiguravamo kupcima i korisnicima sljedeća prava vezano za prikupljanje i obradu osobnih podataka:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Prava na prigovor

  PZOK daje kupcima i korisnicima mogućnost izbora o obradi i korištenju njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovi podaci uklone s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

  Kako možete ostvarivati svoja prava

  Kupac i/ili korisnik web trgovine PZOK ima pravo u svako doba biti informiran o postupanju s osobnim podacima i uputiti zahtjev za ostvarivanje svojih prava. Zahtjev za brisanje (cjelovito ili djelomično) ili izmijenom osobnih podataka, kao i sva pitanja vezano za prava o zaštiti privatnosti, kupac i/ili registrirani korisnik šalje na e-mail adresu: .

  PZOK će bez odgađanja obraditi upite i zahtjeve u skladu sa zakonskim obvezama i informirati korisnike o poduzetim mjerama.

  Za osnovne informacije ili brze ispravke, možete kontaktirati PZOK na broj telefona: +385 91 603 0283

  Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u vezi prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka. U RH to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb. Agencija je samostalno i neovisno državno tijelo koje nadzire provedbu Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od  27. 04. 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka (Opće uredbe o zaštiti podataka) i obavlja poslove u okviru djelokruga i nadležnosti utvrđenih Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Za više informacija slijedite poveznicu: https://azop.hr/kontakt